
راهنمای خرید نرم افزار
قیمت نرم افزار را چه مشخصههایی تعیین میکند؟
نرم افزار نیز مانند محصولات دیگر حاصل تلاش و فکر مهندسین است با این تفاوت که فاقد متریال و ماده است. در نتیجه ارزیابی کیفیت نرم افزار از دیگر محصولات پیچیدهتر است.
محصولات مهندسی دیگر از ماده و جرم تشکیل شدهاند تا حدود زیادی از ظاهر و متریال و کیفیت مواد استفاده شده میتوان به کیفیت تولید آنها پی برد ، ولی چگونه میتوان به ماهیت نرم افزارها پی برد و آنها را از نظر کیفیت ارزیابی کرد؟؟
ما در این مقاله سعی داریم که به زبان ساده کیفیت نرم افزار را بررسی کنیم به صورتی که هر فردی یا سطح دانشی بتواند آن رو درک کند.
به طور کلی نرم افزار باید دارای چند خصوصیت باشد که این موارد در تمامی محصولات مشترک است.
1. نرم افزار در وارد کردن اطلاعات دچار خطا نباشد ! قابل اعتماد باشد
2. از اطلاعات وارده محافظت کند و اطلاعات ذخیره شده از بین نرود و قابلیت پشتیبانگیری داشته باشد.
3. نیاز های کاربر را پوشش دهد و گزارشات کاملی داشته باشد.
تمامی موارد بالا به سطح دانش و تجربه برنامه نویس و طراح نرم افزار ربط دارد.
خاطرمان باشد هر نرم افزاری که پر فروش بوده شاید بهترین نباشد، شاید در زمان تولید آن نرم افزار تنها گزینه انتخابی بوده است.
بهتر است همیشه با یک کارشناس نرم افزار در مورد خرید نرم افزار مشورت کنیم، منظور از کارشناس کسی میباشد که تجربه و تخصص لازم را در حیطه مربوطه دارد صرفا داشتن مدرک لیسانس کافی نیست.
میتوانیم با کسانی که قبلا از نرم افزارهای مشابه استفاده کردند مشورت کنیم لازم نیست همه چیز را خودمان تجربه کنیم و البته نظر یک نفر نمیتواند کامل باشد بهتر است با تعدادی از کاربران صحبت کنیم و نظرهای آنها را در مورد پشتیبانی و خدمات پس از فروش و استفاده از نرم افزار بپرسیم.
پارامترهای مهم برای انتخاب یا خرید یک نرم افزار ایده آل چیست؟
پارامترهای مختلفی برای انتخاب و یا خرید یک نرم افزار ایده آل مطرح است که باید به آن توجه داشت،برخی از این پارامترها شامل امنیت،کیفیت،سرعت،سازگاری،انعطاف پذیری نرم افزار و غیره است.
امنیت نرم افزار:
یکی از مهم ترین شاخصه های انتخاب یک نرم افزار خوب امنیت نرم افزار است،نرم افزاری را انتخاب کنید که دارای مجوزهای لازم در این زمینه باشد.
سرعت نرم افزار:
وقت طلاست،این جمله را هر کدام از ما بارها شنیده ایم و همان طور که می دانیم امروزه در عصر سرعت قرار داریم ،پس نرم افزار ایده آل ما باید قابلیت این را داشته باشد که زمان انجام کارها را برای ما به حداقل برساند،نرم افزاری که می خواهیم استفاده کنیم باید سبک و سریع باشد تا نیاز به نصب نرم افزارهای جانبی نیز نداشته باشد.
میزان مصرف منابع توسط نرم افزار:
یکی از مهم ترین مسایل استفاده بهینه از منابع سخت افزاری است که توسط نرم افزاری طراحی شده است،هنگام خرید باید به این موضوع دقت نمایید که نرم افزار موردنظر به چه میزان منابع به ازای هر کاربر نیاز دارد ،بسیاری از نرم افزارها با تعداد کاربر بالا قفل می کنند که در تست کیفیت این موضوع بررسی کامل می شود بنابراین به گواهی های کیفیت شرکت ارایه دهنده محصول توجه بیشتری کنید.
ظاهر خوب نرم افزار:
کاربران سیستم دایما با نرم افزار مشغول کار هستند و دوست دارند نرم افزار محیطی زیبا و کاربر پسند داشته باشند و تا حدی بتوانند رنگ صفحات و غیره را تغییر دهند علاوه بر آن ظاهر نرم افزار نباید پیچیده باشد و کاربر بتواند به آسانی به منوها با طبقه بندی مناسب دسترسی داشته باند .
آموزش:
معمولا همه شرکتهای نرم افزاری همراه با خرید نرم افزار،آموزش استفاده از آن را به شما خواهند داد ،نکته مهم آن است که در طی کار با یک نرم افزار جدید سوالاتی مطرح می شود که فرد استفاده کننده از نرم افزار نیازمند به دریافت پاسخ آن ها است،زیرا هیچ چیز کلافه کننده تر از یک نرم افزار جدید و ناآشنا نست.
مطمعن شوید شرکت تولیدکننده نرم افزار بتوانند در این زمینه نیز به شما سرویس دهی مناسب داشته باشد.
صبور باشید :
خداوند انسان های صبور را دوست دارد شروع کار با یک نرم افزار بخصوص اینکه قبلا نرم افزار دیگری داشته اید و پرسنل شما با آن عادت کرده اند شما را با مقاومتهایی روبرو خواهد کرد ولی بد نیست بدانید چنانچه نرم افزاری انتخابی با تحقیق و تجسس و دقت کافی تمدید شده پس از مدت کوتاهی واکنش های منفی تبدیل به رضایت همکارانتان حواهد شد و این برای همه پیش می اید پس صبور باشید و با اموزش های مداوم به پرسنلی که با نرم افزار کار می کنند سعی در رفع مشکلات و مقاومت های طبیعی ان ها بمانید.